Το καταραμένο διαμάντι της ελπίδας

rintintin-diamond

Το διαμάντι της ελπίδας μπορούμε να το συναντήσουμε και ως το κόσμημα του βασιλιά ή ως το μπλε διαμάντι. Πρόκειται για έναν πολύτιμο λίθο 45.52 καρατίων σε χρώμα βαθύ μπλε. Το ανθρώπινο μάτι το αντιλαμβάνεται ως μπλε λόγω του βορίου (χημικό στοιχείο) που υπάρχει στην κατασκευή του και παράγει κόκκινο φωσφορισμό όταν εκτεθεί σε υπεριώδη φωτισμό. Το συγκεκριμένο έχει θεωρηθεί το πιο διάσημο διαμάντι στον κόσμο και όχι άδικα.

Το διαμάντι της ελπίδας έχει φορεθεί κατά καιρούς από άτομα με μεγάλη δύναμη και επιρροή ανά τον κόσμο. Οι περισσότεροι από αυτούς αυτοκτόνησαν, δολοφονήθηκαν ή τους συνέβησαν άσχημα πράγματα αφότου τα φόρεσαν. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας μύθος γύρω από το όνομά του που το θέλει να είναι κακότυχο. Αυτό βέβαια δεν του στέρησε ποτέ το δικαίωμα να είναι και πανάκριβο!

rintintin-diamond2

Το 2006 οι New York Times με δημοσίευμά τους ανέφεραν πως η περίφημη κατάρα είναι απλώς ένα κατασκεύασμα και δεν συμπίπτει με την πραγματικότητα. Αν είμαστε τολμηροί και οικονομικά ευκατάστατοι, δεν έχουμε παρά να το δοκιμάσουμε!